html 5 baner oglasi

Izradi jednom, prikazi bezbroj...

Šta je html5 baner? Kako kreirati baner oglas sa html5?

Izradite jednom, prikažite svuda!

Izrada prilagođenih html5 banera nikad nije bila važnija. Početkom 2014. primjetili smo da korisnici sve više koriste mobilne uređaje za pretragu po internetu, i jasno je da se količina vremena provedenog na mobilnim telefonima povećava. Zato je prilagođeni dizajn postao vrlo važan u mobilnom oglašvanju, jer postoji veliki broj različitih oblika i veličina mobilnih displeja.

Web stranice često prikazuju reklame koje su nespojive sa mobilnim uređajima. Baner oglasi često su izrađeni s Flash i animiranim GIF datotekama sa fiksnim dimenzijama što ih čini potpuno neefikasnim i gotovo beskorisnim, a često se ni ne prikazuju na moblnim uređajima. Zato je kreiranje html5 banera nastao da bi riješio ovaj problem. Sa html5 je moguće kreirati baner oglase koji će biti usklađeni sa veličinom ekrana na temelju onoga što uređaj koristi.

Novi način za kreiranje baner oglasa

Postoji jedan jedini optimalan način za kreiranjem baner oglasa koji će biti jednako brzi kao i web stranica - to rješenje je HTML5.

HTML5 je velika sila u online oglašavanju, koja omogućava fleksibilnost u korištenju baner oglasa na bilo kojem uređaju. To će vam pomoći kao izdavaču ili oglašivaču da kreirate oglasne kampanje, primjerice kampanju s animiranim baner oglasima koja će biti prilagođena za kompjutere, pametne telefone i tablete. To znači da ne morate kreirati stotine verzija istog oglasa. Smanjenjem broja verzija oglasa smanjit će se mogućnost pogreške, a povećati efikasnost u oglašavanju.

HTML5 baner veličine

Ovo su neki primjeri korisnih banera sa standardnim veličinama koje možete koristiti prilikom izrade HTML5 baner oglasa:
90px baner
(120 x 90)
(728 x 90)

250px baner
(120 x 240)
(250 x 250)
(300 x 250)

600px baner
(120 x 600)
(240 x 600)
(300 x 600)

Ako kreirate prilagođene baner oglase koristeći HTML5 sa ovim veličinama, možete biti sigurni da će ih većina uređaja prikazati ispravno.

Rast mobilnog oglašavanja

Mobilno oglašavanje je postala prava industrija u proteklih nekoliko godina. Veliki rast mobilnog oglašavanja na tržištu i njegova popularnost je već predviđena u narednih nekoliko godina. Pokazatelji upućuju da mobilno oglašavanje predviđa 6 puta veći rast nego prije nekoliko godina. Mobilno oglašavanje je također otvorio novi način oglašavanja HTML5 baner oglasa, naime unutar mobilnih aplikacija moguće je kreirati i objaviti oglase.

Facebook Twitter Google+ Pinterest